All for Joomla All for Webmasters

Be Yourself Methode

De Be Yourself-methode gaat uit van de gedachte dat iedere speler zijn/haar eigen stijl ontwikkeld, zowel technisch als tactisch, en dat de taak van de leraar is dit proces van ‘ontdekken & ontwikkelen’ te begeleiden & te stimuleren.

M&vD zorgt voor een ‘veilige’ & prettige omgeving waarin de leerling enthousiast kan ontdekken en leren. Op momenten dat de leerling even ‘vastloopt’ in het leerproces moedigt de leraar hem/haar aan te blijven zoeken (feed forward) of manipuleert de omgeving d.m.v aanpassing aankomende bal, gebruik van hulpmiddelen of een bepaalde oefening/opdracht.

Onze ervaring leert dat op de lange termijn de leerresultaten juist beter zijn als er even sprake is van verwarring en het lichaam even moet zoeken naar een oplossing dan wanneer de oplossing bij voorbaat verteld wordt door de leraar, vanzelfsprekend vol goede bedoelingen en enthousiasme.

Door de aandacht ‘naar buiten’ te richten wordt optimaal gebruik gemaakt van de onbewuste sturingsprocessen & eigen oplossend vermogen van het lichaam.

Vormen van impliciet leren die Muller&vanDijk gebruikt in haar ‘Be Yourself’-methode

  • Analogie leren
  • Foutloos leren
  • Differentieel leren
  • Leren met een externe focus van aandacht Voorbeeld: Slinger het racket om je heen of sla de bal het hek in.
  • Leren door manipuleren van taak en context Voorbeeld: De leraar speelt de aankomende bal dusdanig aan dat er een situatie gecreëerd wordt waarin de juiste oplossing uitgelokt wordt. 

M&vD stimuleert de leerling enthousiast tijdens dit proces, moedigt hem/haar aan te blijven zoeken en ondersteunt de leerling daar waar nodig met voorbeelden en aanwijzingen die een externe focus van aandacht bevorderen.

M&vD gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken.