All for Joomla All for Webmasters

Activiteiten Jeugd

M&vD staat samen met de vereniging voor een grote uitdaging: Hoe krijgen we kinderen meerdere keren per week naar de club? Het antwoord is een schema creëren waarin extra speelmomenten naast de tennislessen zijn opgenomen en activiteiten zijn hierbij van groot belang. Een kind wat vaker tennist gaat sneller vooruit en zal meer plezier ervaren! Dat zorgt voor een mooie basis en kids komen in dat geval met veel plezier naar de club!

‘Competitie spelen is voor iedereen’

Ervaring leert dat kids die competitie spelen en/of deelnemen aan activiteiten, zowel intern als extern, lid blijven en meer betrokken zijn bij de vereniging.
Battle & Brunch

Een aantal keer per seizoen organiseren we een battle & brunch waarin de kids na het spelen van wedstrijdjes met allerlei verschillende vormen gezamenlijk brunchen met een lekker broodje en wat drinken

De vormen zijn allemaal op een speelse manier zodat het accent komt te liggen op samen spelen ipv winst/verlies. Het doel is dat kids wennen om vaker naar de club te gaan om lekker te tennissen!

Deelname aan Activiteiten dé voorbereiding op WorldTour & competitie KNLTB

Competitie spelen is voor kids heel leuk & leerzaam, mits ze wel goed voorbereidt zijn hierop tijdens de tennisles. Hier ligt een grote verantwoordelijkheid van M&vD.

Daarnaast is deelname aan activiteiten buiten de tennisles om waarbij het accent in eerste instantie ligt op mèt elkaar spelen (ipv tegen elkaar) de eerste stap op weg naar wedstrijdtennis. Graag faciliteert M&vD in samenwerking met de club een route bestaande uit activiteiten die de kids geleidelijk voorbereiden op deelname aan competitie. Denk aan het FLY or DIE-principe. Het is de uitdaging om kinderen te leren omgaan met winst en verlies en verlies in sport.

Tenniskampen

Tijdens de kampen komen verschillende sporten aan bod met als hoofdsport tennis. De kampen zijn in de volgende schoolvakanties:

  • De Mei-vakantie
  • De Zomer-vakantie 1e week & 6e week
  • De Herfst-vakantie

Het kamp is 5 dagen van 09.00-17.00 met om 12.30 de gezamenlijke lunch en tusssendoor fruit en drinken wat verzorgd wordt door de vereniging. Het kamp is met name voor de jeugd tot 13 jaar. Verschillende sporten en andere outdoor spelletjes komen langs tijdens het kamp. De kids hoeven geen lid te zijn van de club. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met tennis en de sfeer op de club te proeven! Neem dus allen jouw beste vriend of vriendinnetje mee!

Op het sportieve & sociale vlak zien we de kinderen een groeispurt maken tijdens zo’n kampweek waarbij plezier maken & hebben uiteraard voorop staat!

Uitwisselingen

Voor de fanatiekere jeugdspelers die graag hun prestatie willen verbeteren organiseert M&vD uitwisselingen met andere verenigingen & tennisscholen uit dezelfde regio. De mogelijkheid om deel te nemen aan deze oefenwedstrijden staat open voor alle leden, maar de kinderen moeten wel de juiste instelling en niveau hebben. In de praktijk betekent dit dat het meestal om Academy-, A- en B-selectie kids gaat .

Uitje Abn-Amro Tournament / Grolsch Open & Eredivisie

Eenmaal per jaar met een grote groep kids een groot toernooi bezoeken is erg leuk & leerzaam. Naast bekende toptennissers bewonderen tijdens de ATP-toernooien is het bezoeken van eredivisie wedstrijden ook verrasssend leuk! Heel laagdrempelig, toegang is gratis, en de kids kunnen vrij dicht op de spelers komen.

Toernooi-week

Met groep kids een toernooi spelen waarbij in de ochtend getraind wordt op locatie en in de middag wedstrijden worden gespeeld. Naast oefenen en spelen krijgen kids de kans om te kijken bij anderen en daarvan te leren. Wedstrijden worden voor- en nabesproken met onze trainers. Informeer wanneer deze super leuke & sportieve week op de agenda staat & geef je op!

M&vD gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken.